2011. június 20., hétfő

EGY WALES-I HERCEG A BORÓKÁK KÖZÜL

Pár éve alakítgatom ezt a borókát. Sokáig nem tudtam zöldágra vergődni vele. Tavasszal "resztájlingoltam", bevágtam egy új tálba és vártam egy kicsit, amíg fejleszt némi új gyökeret. Úgy tudtam csak tálba tenni, hogy a tál pereme felett ott volt az a bizonyos nem kívánatos "kisdomb". Nem régiben, nekifogtam, hogy a kisdombot eltüntessem.
A képen jóllátható, hogy a lekapart dombocska olyan gyökereket rejtegetett, melyeket feltétlenül ki kell majd szednem, annak érdekében, hogy a nebari korrektebb legyen a jövőben. Ezt persze csak jövő tavasszal fogom meglépni, mivel (várhatóan) addigra lesz a gyökérzet olyan állapotban, hogy ezt biztonsággal megtehetem.


 A törzs alsóbb felén van egy "természetes" shari. Kicsit korrigáltam ezen is. Letisztogattam róla amit sérülés mentesen lehetett. Azért nem mentem bele jobban a játékba, mert ilyenkor a leg intenzívebb a nedvkeringés és ebbe nem kívántam belerondítani.


Ez lenne a fő nézete a növénynek. A beültetésen jövőre módosítani szükséges, mivel az "egyláb" nincs középen...
A növény 19cm magas a tál peremétől mérve. Egészséges és jólérzi magát. Még némi finomdrótozást megkövetel, aztán lehet visszacsipkedni. (Persze a "kisdombon" még javítani kell majd...)
Az évad utolsó klubnapjára elvittem a növényt (az EBC-be), hogy halljak kritikákat, véleményeket.
Jól is tettem, mert néhány klubtársam mondott néhány olyan észrevételt, amire érdemes lesz jövő tavasszal visszaemlékeznem :)...

2 megjegyzés:

Tóth-Szabó Balázs írta...

Még mindig nagyon tetszik.
Lám, milyen szépet lehet faiskolai anyagból varázsolni.

Tirpák Bálint Gábor írta...

Köszönöm Balázs!
Azért az igazat megvallva, kicsit izgulok a drótok miatt.
Remélem hamarabb beállnak az ágak, minthogy le kelljen szedni a drótokat a bevágás miatt. Nem szeretném, ha újra kéne drótozni...
Nem biztos, hogy ugyan így sikerülne.