2014. október 11., szombat

Reblogged Too Rustic Bonsai Frog blog! - Kusamono workshop!


Kusamono workshop "in the air"! 2014. október 25. 11:00 h. A kusamono workshop - ot a Kitsimono műhely fogja tartani nektek az Egyetemi Bonsai Club éves őszi bonsai kiállításán a Fővárosi Állat - és Növénykert Barlangtermében (kb. szemben a megújult japánkerttel). Mit lehet erről még tudni? A kérdés jogos, sorolom. A workshop elején szó lesz arról, mi az hogy kusamono és mi az hogy shitakusa. Lesz szó arról, hogyan kapcsolódik ide a kokedama és miért nem kerül szóba ilyenkor a wabikusa és az ikebana. Egyszóval "alles grassbonsai oder was?". Az elméletiséget egy kusamono demo követi, ami annyit fog tenni, hogy a Kitsimono műhely kerámiáiból válogatott "bonsai kerámia "artojjektekbe"" különféle (display) funkciójú lágyszárú kompozíciókat fogunk összeültetni... de a többit majd ott! Ezt követi maga a workshop, ahol a jelentkezők, regisztrálók - igény szerint - segítséggel, vagy a nélkül maguk fognak kusamonokat készíteni.
Korábban posztoltuk, hogy az első öt jelentkezőnek mi biztosítjuk a növényeket és a kerámiákat a workshophoz. A váratlan érdeklődésnek köszönhetően, az első öt jelentkezőt tízre módosítottuk, de ez az első tíz hely is többszörösen betelt.
Ezúton is köszönjük a jelentkezőknek! 
Annak ellenére, hogy az "első tíz" hely betelt, jöttek tovább a regisztrációk, aminek még jobban örültünk. A helyzet az, hogy a terem, ahol a workshop lesz még több embert is képes befogadni. Szóval vagy itt tudtok még jelentkezninézőnek, vagy olyan résztvevőnek, akik maguk hozzák saját növényeiket és kusamono kerámiáikat, vagy dobtok egy üzenetet nekünk, vagy ha kényelmesebb kommentbe is mehet a reg. Ha az időnkből futja, a végén meglepetés performance is várható kakejiku témá....

Gyertek kusamonót gyűrni!

Nincsenek megjegyzések: